Dárek na Vánoce pro miminko

Když se řekne slovo Vánoce, vybaví se nám pohoda u pohádek, vůně cukroví a radost z dárků, které rozdáváme a dostáváme. Čím bychom ale mohli potěšit ty nejmenší k jejich úplně prvním Vánocům, když jejich významu ještě nerozumí? Připravili jsme si pro vás několik tipů.

🎄 Vánoční dárek pro miminko 0-3 měsíce

Dávat dárky těmto nejmladším členům rodiny může být obzvlášť vzrušující. Když vybíráte dárek na Vánoce pro miminko, je důležité myslet na jeho věk a potřeby. Miminka v tomto věku jsou stále ve fázi objevování světa a rozvíjení svých smyslů. 

V tomto raném věku začínají malá očka vnímat kontrasty a základní tvary, což je důležitý krok v jejich smyslovém vývoji. Naše kontrastní kartičky jim tak nabízejí vizuální stimulaci a povzbuzují jejich pozornost a pozorovací schopnosti. Dokonce i otáčení hlavičky, což je jedna z prvních fyzických aktivit, které novorozenci vyvíjejí, může být podpořeno těmito kartičkami.

Dárky na Vánoce pro miminko pod stromečkem

Proto jsou kontrastní kartičky univerzálním tipem pro podporu jejich rozvoje. Základní verze je zdobená jednoduchými a poutavými vzory zvířátek. Poslouží tak jako skvělý dárek pro 3 měsíční miminko, ale také pro mimčo zrovna vylíhnuté. 

Kartičky se zvířátky můžete koupit jako dárek pro miminko k Vánocům také v našem kontrastním setu ZAČÁTEČNÍK.

🎁 Tip: Naaranžujte si miminko pod stromečkem v našem vánočním bodyčku.

🎄 Vánoční dárek pro miminko 3-6 měsíců

Pro děti ve věku 3-6 měsíců je svět plný nových zážitků a objevování, a i v tomto období je klíčové podporovat jejich smyslový vývoj. 

Zajímal by vás ideální dárek pro půlroční miminko? Jednou z nejzajímavějších hraček pro tuto věkovou skupinu je kontrastní látková knížka.

Tato knížka je navržena tak, aby stimulovala zrak a dotyk dítěte. Kontrastní vzory a jasné barvy v nich zajistí, že malé oči budou plné údivu nad kontrasty a tvary. Tato jednoduchá hračka může pomoci rozvíjet vizuální dovednosti a koordinaci ruky a oka. Její hebkost a různé textury také přinášejí těmto malým badatelům potěšení při dotyku.

Dárky pro miminko k Vánocům pod stromečkem

Knížka je výborným dárkem pro 6 měsíční miminko, ale také skvělou volbou jako dárek pro 4 měsíční miminko, jelikož aktivně podporuje rozvoj jeho smyslových schopností a kognitivního růstu.

Kontrastní látkovou knížku spolu s dalšími produkty najdete v našem kontrastním setu POKROČILÝ.

🎁 Tip: Mrkněte na naši vánoční mušelínovou plenu, která poslouží jako krásné pozadí na vánoční fotky.

🎄 Vánoční dárek pro miminko 6-12 měsíců

Děti ve věku 6-12 měsíců jsou v období rychlého růstu a objevování. Jejich zvídavost nezná mezí a tak hračky, které je podněcují a zároveň pomáhají v jejich vývoji, jsou nesmírně cenné. 

A jednou takovou hračkou je náš kontrastní podpůrný válec. Je to více než jen hračka – stává se totiž nesmírně užitečným nástrojem pro podporu rozvoje vašeho malého objevitele. Během prvních 12 měsíců života prochází dítě nespočtem fází vývoje, a právě tento kontrastní válec mu může být skvělým průvodcem na cestě k samostatnému sezení.

Kontrastní podpůrný válec jako vánoční dárek pro miminko

Kromě toho, že je zábavný a přitahuje pozornost svými kontrastními vzory a barvami, pomáhá také rozvíjet svaly, které jsou nezbytné pro učení sezení. Jeho tvar a povrch nabízí dítěti oporu a stabilitu během cvičení, což je klíčové pro rozvoj jeho motorických dovedností. 

Tento kontrastní podpůrný válec je jako malý kamarád, který vaše miminko motivuje a zároveň ho baví. Bude vynikající volbou pro 8 měsíční miminko, které již aktivně objevuje své schopnosti a prostředí kolem sebe.

🎁 Tip: Náš kontrastní podpůrný válec najdete také jako součástí kontrastního setu EXPERT. 🙂