Dárek na Vánoce pro miminko

Když se řekne slovo Vánoce, vybaví se nám pohoda u pohádek, vůně cukroví a radost z dárků, které rozdáváme a dostáváme. Čím bychom ale mohli potěšit ty nejmenší k jejich úplně prvním Vánocům, když jejich významu ještě nerozumí? Připravili jsme si pro vás několik tipů.

🎄 Vánoční dárek pro miminko 0-3 měsíce

Dávat dárky těmto nejmladším členům rodiny může být obzvlášť vzrušující. Když vybíráte dárek na Vánoce pro miminko, je důležité myslet na jeho věk a potřeby. Miminka v tomto věku jsou stále ve fázi objevování světa a rozvíjení svých smyslů. 

Dárky na Vánoce pro miminko pod stromečkem

V tomto raném věku začínají malá očka vnímat kontrasty a základní tvary, což je důležitý krok v jejich smyslovém vývoji. Naše kontrastní kartičky jim tak nabízejí vizuální stimulaci a povzbuzují jejich pozornost a pozorovací schopnosti. Dokonce i otáčení hlavičky, což je jedna z prvních fyzických aktivit, které novorozenci vyvíjejí, může být podpořeno těmito kartičkami.

Proto jsou kontrastní kartičky univerzálním tipem pro podporu jejich rozvoje. Základní verze je zdobená jednoduchými a poutavými vzory zvířátek. Poslouží tak jako skvělý dárek pro 3 měsíční miminko, ale také pro mimčo zrovna vylíhnuté. 

Kartičky se zvířátky můžete koupit jako dárek pro miminko k Vánocům také v našem kontrastním setu ZAČÁTEČNÍK.

🎁 Tip: Naaranžujte si miminko pod stromečkem v našem vánočním bodyčku.

 

🎄 Vánoční dárek pro miminko 3-6 měsíců

Pro děti ve věku 3-6 měsíců je svět plný nových zážitků a objevování, a i v tomto období je klíčové podporovat jejich smyslový vývoj. 

Zajímal by vás ideální dárek pro půlroční miminko? Jednou z nejzajímavějších hraček pro tuto věkovou skupinu je kontrastní látková knížka.

Dárky pro miminko k Vánocům pod stromečkem

Tato knížka je navržena tak, aby stimulovala zrak a dotyk dítěte. Kontrastní vzory a jasné barvy v nich zajistí, že malé oči budou plné údivu nad kontrasty a tvary. Tato jednoduchá hračka může pomoci rozvíjet vizuální dovednosti a koordinaci ruky a oka. Její hebkost a různé textury také přinášejí těmto malým badatelům potěšení při dotyku.

Knížka je výborným dárkem pro 6 měsíční miminko, ale také skvělou volbou jako dárek pro 4 měsíční miminko, jelikož aktivně podporuje rozvoj jeho smyslových schopností a kognitivního růstu.

Kontrastní látkovou knížku spolu s dalšími produkty najdete v našem kontrastním setu POKROČILÝ.

🎁 Tip: Mrkněte na naši vánoční mušelínovou plenu, která poslouží jako krásné pozadí na vánoční fotky.

 

🎄 Vánoční dárek pro miminko 6-12 měsíců

Děti ve věku 6-12 měsíců jsou v období rychlého růstu a objevování. Jejich zvídavost nezná mezí a tak hračky, které je podněcují a zároveň pomáhají v jejich vývoji, jsou nesmírně cenné. 

A jednou takovou hračkou je náš kontrastní podpůrný válec. Je to více než jen hračka – stává se totiž nesmírně užitečným nástrojem pro podporu rozvoje vašeho malého objevitele. Během prvních 12 měsíců života prochází dítě nespočtem fází vývoje, a právě tento kontrastní válec mu může být skvělým průvodcem na cestě k samostatnému sezení.

Kontrastní podpůrný válec jako vánoční dárek pro miminko

Kromě toho, že je zábavný a přitahuje pozornost svými kontrastními vzory a barvami, pomáhá také rozvíjet svaly, které jsou nezbytné pro učení sezení. Jeho tvar a povrch nabízí dítěti oporu a stabilitu během cvičení, což je klíčové pro rozvoj jeho motorických dovedností. 

Tento kontrastní podpůrný válec je jako malý kamarád, který vaše miminko motivuje a zároveň ho baví. Bude vynikající volbou pro 8 měsíční miminko, které již aktivně objevuje své schopnosti a prostředí kolem sebe.

 

🎁 Tip: Náš kontrastní podpůrný válec najdete také jako součástí kontrastního setu EXPERT. 🙂

Autor

Tereza Lucáková

Tereza Lucáková

Pracuji jako content manažerka se specializací na psaní/korektury prodejních textů a tvorbu poutavých blogových článků mimo jiné také pro eshop Černá na bílé.

Ráda trávím čas s manželem a mými dvěma dětmi, kterým ve volném čase ráda peču nebo pořádám hromadné snídaně a večeře s rodinou a kamarády.